Friday, December 11, 2009

Aktiviti di hujung minggu

esk adalah hari sabtu...maknanya aku tak pyh bgun seawal 5.15 pg utk g keje sbb nk elak nek tren shuttle yg smpai stesen KL je,pastu satu keje aku nk nek Putra kat KL Sentral trun kat Masjid Jamek...Menapak kat Masjid Jamek tu sorg2..eiiii...kat situ dh la sunyi...tkot kalo jd apa2...Pastu smpai ofis kul 6.55 pg..Wah..bgusnya PA En. Sudin ne...

Apa aktiviti aku hujung mggu..
Mcm biasa kita bgn lmbt utk memalaskan diri. Pastu aku nak masak. Masak apa?ala...yg simple2 udah lew...Masak nasi goreng meggi ke...

Dah lepas masak tu, kita exercise la.Sapu segala2 habuk kat lantai tu termasuk la mengemas bilik.
Pastu aku lipat baju msuk dlm gobok aku yg tak seberapa tu.

dan tiba la masa utk lepak2 blik dgn aktiviti menonton tb ataupun tgk dvd citer hindustan.Kalo agak2 mcm jln citer tak best je aku tdo la.......hahahaa..

Pastu ptg bgun tgk tb blik smpai ke mlm....

p/s: Akiviti org bujang,Simple je...Kot kalo dh kawin, mesti kene marah wat mcm ne...

Wednesday, December 9, 2009

Ini Projek Baik Punya -Genting Theme Park-




Hai kwn2...

Buat pertama kali, kwn opis ak iaitu kak nisa dan kak wani serta roomate aku, miss yuk telah pergi ke Genting Highlands dan mastermind nya ialah aku...

Sblm tu, aku kene check weather kat internet kot2 la ujan...tp menunjukkan yg cuaca ok tak hujan.Dgn confidentnya aku g KL Sentral beli tiket dan bermula la pengembaraan upin & ipin
kami.

Seawal 5.30 pg aku dgn yuk dh bgn dan gerak dari Stesen Komuter Pantai Dlm kul 6.55 pg..Smpai KL Sentral kul 7.15 pg.Katanya kak wani: Kita kene ckp kat sume kul 7.00 dh ada kat cna dan.....tetibe org yg paling lewat smpai ialah Kak Wani....hahaha..tahniah tahniah...

seblm bertolak, kteorg tapau McD tapi bru je beratur nk nek bas, kene sound dgn tokey genting
driver bas utk tak bwk mknan dlm bas...aiyaaaaa...kene gak abeskan air kopi yg pahit (nenek aku buat lg sedap)...

Pastu dlm otw nk g genting, kami snap gmbr dan tetibe je tgn aku tersentuh rmbt uncle cina duk dpn kak liza...dye punya hangin tu smpai membebel sorg2 pstu sket2 btolkan rmbt dye....allllloooo...lu ingat lu artis mcm andy lau ke??? aku pun hangin gak sbb dh say sorry tp dye membebel2 apa ntah... agaknya cina dari kmpg mne ntah... kalo lu kaya sgt nek kereta bas
la...nek sibuk je nak nek bas bg org kaya sederhana mcm aku ne....

Tp tak pe...ak still lg dlm mood bercuti utk ilangkan ketensenan yg melanda...hik3...
Smpai cna, kami nek cable car yg termasuk dlm pakej..sehingga telah dingorat oleh abg yg jaga cable car tu...siap pkai kot lg...sejuk kot...hahaha....

Dan dgn muka confident nya kami pun melangkah ke pintu masuk theme park dan..............
Inilah hasilnya....huwawawawa


Kabus tebal telah merencatkan kegilaan kami utk men roller coaster...sorry kwn2...kat internet bg tau cuaca tak hujan tp rupanya kabus tebal...jgn marah k...

Kami pun duk bertawaf kat kat indoor park tu smpai lenguh kaki tp tggu punya tggu same gak...tak de perubahan..utk sedapkan ati, aku pun g tnye akk jaga tiket outdoor..
tp jawapannya: kalo mcm ne mmg tak bukak la hari ne....

Keciwa sungguh....................................dan aktiviti utk ubatkan hati yg lara itu ialah..............

MAKAN di Cofee Terrace

Utk tidak membazirkan duit tiket tu, kami pun g Coffee Terrace utk membesarkan badan yg sedia.....slim.


Utk tidak membuangkan masa, sorg kene amik amik mknan yg berbeza..western ada, japanese ada, asia ada....dan hasil usaha usha mknan...maka penuhlah satu meja sehingga telah dipandang pelik oleh segelintir staff kat situ...(bdk ne nk mkn ke nak melantak)...tp dlm hati aku, aiiii..ruginya tak bwk bekal...hahahahaha...



Lepas mkn, kami pun dgn penuh semgt trun dari genting...Tggu bas kul 7.30 mlm dan kul 9.00 mlm aku dh smpai umah...Nek bas trun genting kejap je...Kul 8.30 dh smpai KL Sentral...

Itulah kisah semangat kteorg yg nak bercuti...Thanxz for kwn2 yg sporting...Bersyukur sgt sbb dpt kwn2 yg slalu ada masa susah dan senang...Glad to be their fren....huk3...

p/s: kalo ada masa, kita g lagi...
-tq abg umar sbb editkan gmbr...hehehe..

I'm a student now???

hello hello n good morning...
wah wah wah..begitu ceria aku hari ne...ke wat2 je..hehehe
skrg dh kurang masa nak aku edit blog sbb ada byk projek aku nak kene handle...chewah...projek apa?rahsia la...mana blh share2... kedekut ..tak la...itu privacy..

pd 6/12/2009, maka termaktub lah aku menjadi student UiTM di Shah Alam...dari Shah Alam rumah kak long, kteorg gerak kul 11 pg...bgun kul 10.00 pg...ngantuk la sgt..kata kak long kita g lmbt2 sket nnt tak ramai org....aku pun ikut je la...

smpai je cna...aduh...nape leh ramai lg...ne mesti dyeorg ingat mcm aku gak...aku tgk kaunter byk kiri, kanan. dpn, blkg, dlm dewan..siap ada nombor lg..tp aku sepatah haram tak tau nk g mne...nmpk je kaunter ada beg2 utk diserahkan pd student, aku pun serbu..tp salah kaunter daaa...

so, dgn muka suci nya aku pun g kaunter yg betol...
(ingat ye adik2,kalo tak tau tanya org)....kaunter yg first ialah kaunter check suhu bdn. Lepas tu baru g kaunter yg aku g td amik beg yg ada fail peribadi student...

Lepas je amik beg kaler itam tu, aku pun g kaunter semak sijil2 yg aku bwk...alamaks...mcm ne aku blh tak bwk transkrip diploma ne...aku dgn muka selumber jwb kat dlm kete, tertinggal...(tak tipu taw)...agaknya org tu tgk aku muka seposen, dye thick je la kat borang tu yg aku bwk...

Pastu aku g kaunter utk jumpe koordinator, En. Annurizal bin Anuar utk tetapkan modul apa yg aku kene amik (dlm ati, baru ingat nk pilih2) tp smpai je cna...

En. Annurizal: Cik Syuhada, sy dh tetapkan modulnya...(smbil keluarkan sehelai kertas biru)...



Aku dgn muka bangga kelat...tgk...alamak..ada subjek ekonomi la plak...so, aku dgn pasrahnya menerima yg aku amik 4 subjek iaitu Business Fundamentals, Ekonomi, Administrative Office Procedures, Reading and Critical Thinking.

Lepas jumpe koordinator, aku pun g kaunter cek yuran...ok..done...walaupun kene save budget nk byr yuran..dlm duk menunggu tu aku pun ternmpk ad mamat ne duk pegang sticker kete utk student..fuhhh..sib baek dpt mse ne gak..tp malangnya lepas cek yuran, aku terslh barisan...hajatnya nk byr sticker kete tp termsuk line mereka yg baru nk byr yuran...punya la pnjg..aku pun mcm tak sedap ati je...xkan la nak byr sticker kene beratur pnjg2..dgn ringan mulutnya aku pun tnye kat pakcik yg slip bank...

Lorh.....wat penat je...terslh line...kak long dh duk msg lmbt lg k?kesian dye kene duk kat luar..nk wat mcm ne...huk3...pas aku dpt sticker utk kete ku yg cun tu..ahaks... aku pun g kaunter utk wat kad pelajar..dgn muka berseri-seri berpeluh-peluh nya, dh siap kad pelajar aku..rupenya dpt msa tu gak..alahai....

dh siap kad pelajar, aku g amik modul n serahkan fail pelajar tp urusetia hangin je sbb aku lupe nak tulis maklumat aku kat dpn fail...hahahaha...ingatkan dye blh tuliskan..(perasan je)...

lepas serahkan sume benda2 tu sume, aku pun ajak kak long g mkn tgh hari tp lauk byk dh abes pastu mahal plak tu...dh keknygan, kak long hantar aku blik UiTM sbb ada taklimat la plak....

Dgn muka ngantuk dan terpaksanya aku duk dgr la taklimat....yg aku paling suke skali ialah seminar akan diadakan 5 x satu semester..that means aku kene g 5x je dan yg selebihnya kat internet...i like....

Pastu masa sesi soal jwb aku dh msg kak long suh amik aku..taklimat lom abes lg aku dh chow.pening pale sbb aku tak bfast langsung pg tu...tgh hari bru nk mkn...tu la akibatnya...

Itulah citer aku sepanjang hari proses lapor diri as as student..penat tu tak pyh ckp la....


*mcm tak caye je jd student blik tp thanxz god sbb terserempak dgn classmate aku, Miss Lily n dye pun amik cos sme dgn aku..yeah3 dh ad kwn...