Monday, February 28, 2011

Karipap gajah Midvalley

Assalammualaikum.

Macam hari-hari biasa, aku duduk menghadap surat yang berlambak. Ok. Mengaku, pagi-pagi kena tengok surat.

Bila dah berkumpul, masing-masing sibuk nak cerita.

Aku dah mula nak tanya :

Aku : Weyss. dekat Midvalley ada karipap yang besar tu. Dekat mana haaa?

Member : Dekat tingkat bawah tu. Karipap gajah....

Aku : Suka-suka kau je panggil karipap gajah.

Member : Ye la..karipap tu sebijik telur tau inti dia je.

Aku : Gulppp. Ye ke? Nak try la.

Berkobar-kobar semangat aku nak cuba kan, so weekend tu pergi la Midvalley.

Sekali hampeh kau. Sampai sana terus jadi pelupa.

Roomate aku si yuk kata dekat The Gardens ada food court.

Yes. Garden Court.



Tak sangka la ada pulak food court dekat tempat-tempat orang kaya kan.

Harga makanan pun not badddd. Around RM5-RM30. Best-best.

Best sebab harga berpatutan dan nasi dalam kuantiti yang banyak.



Tak best sebab harga tax dah naik.
Patut la tax telefon bagai dah tak de, rupanya cover pada tax makanan.

It' government effort. Think positive je la :)


Aku minum air teh ais tapi rasa macam milo ais. Mek yuk makan abc. Over tau nak aiskrim gak.



Akhir sekali, gambar kami dua orang. Peace yo!


The worst award

Martial arts fantasy flick "The Last Airbender" have swept the board at the pre-Oscar Razzie awards for the worst movies of 2010, while "Sex and the City 2" also won one of the dubious honors.

the worst performance in a movie in 2010 goes to Sarah Jessica Parker and her pals in "Sex and the City 2."

The fashionable ladies who once set New York ablaze were hit with Razzies Saturday night by the anti-Academy - The Golden Raspberry Foundation - for "Worst Actress" in a movie during the year.

director M. Night Shyamalan's clunker "The Last Airbender" was pilloried with "Worst Picture," "Worst Director" and "Worst eye-gouging misuse of 3-D" awards.

Ashton Kutcher won the Razzie for "Worst Actor" for his role in the movies "Killers" and "Valentine's Day," while Jessica Alba was crowned "Worst Supporting Actress" for a variety of terrible performances in 2010.

source: daily news movies.

Thursday, February 24, 2011

Berita baik untuk orang sembelit!

Anda ada sembelit?
Dalam erti kata lain susah nak buang air besar?
Anda jarang minum air masak?
Anda jarang makan buah-buahan?

Saya ada jawapannya. Dah macam duta produk pulak ye.
Disebabkan saya selau pergi Watson.
Seorang jurujual telah memperkenalkan barang ini kepada saya.

Cara dia sell sangat bagus. Saya jarang untuk berdiri selama 10 minit untuk mendengar promoter bercakap.

Memperkenalkan............... *sambil pusing-pusing badan, kaki silang*



Dulcofibre


Apa yang saya tertarik ialah dulcofibre boleh melawaskan penghadaman saya dan boleh buat saya jadi kurussssss. Kantoi sebelum ni kau ada sembelit. Its normal dude. its normal.


Sebelum ni kakak aku yang 2 orang tu sibuk beli produk jenama apa aku tak ingat tapi dia setiap 30 minit pergi jamban. Aku rasa tak bagus macam tu sebab buang masaaaaa. Baik kau berak sekali, pastu duduk dalam jamban tu lama-lama. Baru ada fellll. Ni sekejap-sekejap tak ada fell untuk membuang.


Masa first time bancuh dulcofibre ni kena tambah air panas sikit kalau tak dia akan jadi jelly. Sama jugak kalau lambat minum, bila sejuk jadi jelly. So, kalau tak nak jadi jelly kena minum cepat-cepat.

Rasa dia macam oren mandarin dan mempunyai 100% serat larut semulajadi. Baik untuk usus.

Harga sekotak ialah RM 46, ada 20 paket dalam satu kotak. Harga yang berpatutan.

So, sapa-sapa yang ada sembelit, aku suggest korang cuba produk ni. Kalau tak korang beli, tak dapat habiskan, boleh post laju dekat aku. Aku suka benda freeeee :) Apa-apa boleh link dekat sini

Nota hati : Tak dapat apa-apa pun promote ni kecuali tengok korang tak stress sebab sembelit. Muka pun mesti kerut-kerut je kan.






Friday, February 18, 2011

Tidak selamanya sama.

Salam.

Hari ni abah ada buat sambungan check-up.

Seriously aku tak pernah rasa berdebar-debar macam ni.

Dah buat scan pun still tak dapat detect sakit apa.

Actually dia batuk-batuk je tapi batuk dia tak elok-elok lagi.

Bila tengok abah lama-lama baru lah sedar yang abah dah semakin tua.

Dulu naik tangga ok je tapi sekarang dah termengah-mengah.
Perut pun semakin sihat. Heeee.

Next week mungkin aku balik jb.

Hopefully abah tak ada apa-apa.

Tolong doakan untuk dia ye. TQ!